פרח יפני

אוכל ביפן

המטבח היפני זוכה בשנים האחרונות להערכה גדולה ופרסום אינסופי בקרב העולם המערבי.
המבקרים ביפן לראשונה, נחשפים למטבח עשיר, צבעוני ומגוון כשאיכות וטריות הן התכונות הבולטות במטעמים היפנים. 

צרו איתנו קשר

972-52-3894740+

maropanit@hotmail.com

לכל אזור ועיר ביפן ישנם סוגי מזון המאפיינים את המקום. לדוגמא, באזורים במיקום גיאוגרפי כמו קרבה לים נמצא תפריט עשיר בדגים ופירות ים. 
ייתכן שהמאכלים שונים ומגוונים מאחר והתהוו ביפן הפיאודלית בה כל נחלה תפקדה כישות עצמאית הכפופה לשוגון
. 

כבר עם פרסום מדריך מישלן הראשון לטוקיו בשנת 2007, הצהיר העורך הראשי כי טוקיו היא בירת הגסטרונומיה העולמית.
הדירוג הגבוה ביותר של מישלן, שלושה כוכבים, הוענק בשנת 2013 ל-14 מסעדות בטוקיו לעומת 10 מסעדות בפריז.
סה"כ 323 כוכבי מישלן לטוקיו לעומת 281 בלבד לפריז.

בין הגורמים להפיכתה של יפן בכלל וטוקיו בפרט למוקד עלייה לרגל בקרב חובבי הגורמה, מונים המבקרים את מה שהם מוצאים חסר במטבח המערבי: חומרי גלם ברמה גבוהה ביותר, תשומת לב לפרטים הקטנים, עקביות ושיפור מתמיד. 

יתרון גדול בתרבות האוכל היפנית הוא שניתן לאכול בכל מסעדת פועלים פשוטה, דוכנים בשוק וארוחות ארוזות בקופסא בסופרים ללא חשש מטעם רע או אי טריות במחיר השווה לכל כיס

להיכרות עם התפריט היפני

א

מאכל עממי פופולארי המזוהה יותר מכל עם הירושימה ואזור קנסאי.  

סוג של פרפרת מלוחה שמעליה מגוון של תוספות.  

 פירוש השם אוקונומי: "מה שחביב עליך".  

כלומר הלקוח בוחר את התוספות שמטוגנות מולו על פלטה חמה או לעיתים הלקוח מבשל בעצמו .

 
 

ט

המאכל שמסמל יותר מכל את קיוטו.  

מאכל שמקורו במזרח אסיה, עשוי חלב סויה ועובר תהליך של גיבון, 
ממש כמו הגבינות בעולם המערבי.

ירקות ועוד מטוגנים בשמן עמוק לאחר שצופו בתערובת של ביצים, מים וקמח חיטה.

המרכיבים לטמפורה הם סרטנים, ירקות ודגים הטריים לעונה.  

למרות שמאכל זה נראה פשוט לכאורה, הוא יכול להימצא בקערת אורז פשוטה וגם כגורמה במנה עשירה.

י

נתחי בשר עוף, כבדים וירקות המשופדים על מקל במבוק וניצלים על גחלת לוהטת.  

על אף שניתן למצוא שיפודים אלו גם במרכולים, מומלץ להיכנס למסעדה מסורתית של יקי טורי וליהנות מהאווירה החמימה במקומות קטנים אלה.  

ניתן לאכול מאכל זה בכל אתרי יפן.

ס

מרק אטריות כוסמת הנאכל לרוב כארוחת צהרים ביפן כולה.  

הסובה הנחשבת נמצאת בעיירה טקיאמה, שהתברכה במים צלולים מהרי האלפים היפניים המקיפים אותה ואיכות המים חשובה לטעמה של הסובה וגם למשקה הלאומי-סאקה.  

כמו הרבה מאכלים אחרים ביפן, טעמה של הסובה משתנה באזורים השונים.

הסטודנטים בטוקיו שהיו בין הראשונים לאכול בשר, המציאו מאכל של פרוסות בשר דקות, המבושלות במחבת על השולחן יחד עם ירקות, תבלינים, סוכר ורוטב סויה ונאכלות מתוכו לאחר שמטבילים אותן בביצה לא מבושלת.

מאכל זה פופולארי מאוד גם כיום.

מאכל המזוהה יותר מכל מאכל אחר כאוכל יפני בעיני הזרים. 

אורז מבושל בחומץ עם תוספת של פירות ים וירקות.

בעוד הסושי הוא חלק ניכר ממורשת האוכל ביפן, טעמים רבים מהעולם תרמו לאוכל היפני הבריא, והביאו צורות חדשות ומגוונות למטבח הכי אטרקטיבי במזרח. 

 מומלץ להתנסות בסושי בערים השוכנות ליד הים: אוסקה, טוקיו ועוד – 

ק

נחשב לבשר האיכותי ביותר בעולם. עגלים בני פחות משנה שהושקו בבירה וטופחו במסאז'ים לקבלת בשר שמן ורך.  

האטליזים הראשונים ביפן  נפתחו בנמלי יוקוהמה וקובה על ידי הזרים שהתגוררו בערי נמל אלו.

בעבר היפנים לא אכלו בשר עד סוף המאה ה-19, עד שלמדו לאכול וליהנות מבשר כאשר הבקר של קובה זכה למוניטין.

ר

מרק נודלס יפני שהגיע מסין, פרח ביפן והתקבל כחלק מתרבות האוכל היפני.

ישנם לא מעט יפנים שאוכלים רמן מידי יום, ואף יש שאומרים שזהו המאכל הלאומי של יפן.  

טעמיו וסוגיו של הרמן משתנה בין האזורים השונים ביפן. 

מוזמנים ליצור קשר בטלפון\ בכתובת המייל או בתיבת הפניה המקוצרת מצד ימין לבניית מסלולים והתאמתם למטרותיכם ולרצונותיכם, עזרה והכוונה במקומות לינה, טיסות, ייעול הזמן ביפן, מדריכים מקומיים ומענה על שאלותיכם לקראת המסע

דיקלה כהן טיולים ליפן

ברוכים הבאים לאתר טיולים ליפן של דיקלה כהן.
דיקלה התגוררה בטוקיו כסטודנטית לשפה היפנית , כארבע שנים והשלימה את לימודיה בתרבות והיסטוריה היפנית לתואר שני באוניברסיטה העברית,ירושלים.
מאז ועד היום, דיקלה מוציאה טיולים מאורגנים, פרטיים ואף נותנת שירותי יעוץ למטייל העצמאי ביפן.
באתר תוכלו למצוא מגוון מסלולים כולל המלצות,
תמונות רשימת אתרי חובה, תרבות, היסטוריה ,אמנות יפנית ומודרנית, אוכל ועוד.

פרח יפני

אוכל ביפן

המטבח היפני זוכה בשנים האחרונות להערכה גדולה ופרסום אינסופי בקרב העולם המערבי.

המבקרים ביפן לראשונה, נחשפים למטבח עשיר, צבעוני ומגוון כשאיכות וטריות הן התכונות הבולטות במטעמים היפנים.

לכל אזור ועיר ביפן ישנם סוגי מזון המאפיינים את המקום. לדוגמא, באזורים במיקום גיאוגרפי כמו קרבה לים נמצא תפריט עשיר בדגים ופירות ים. 
ייתכן שהמאכלים שונים ומגוונים מאחר והתהוו ביפן הפיאודלית בה כל נחלה תפקדה כישות עצמאית הכפופה לשוגון
. 

כבר עם פרסום מדריך מישלן הראשון לטוקיו בשנת 2007, הצהיר העורך הראשי כי טוקיו היא בירת הגסטרונומיה העולמית.
הדירוג הגבוה ביותר של מישלן, שלושה כוכבים, הוענק בשנת 2013 ל-14 מסעדות בטוקיו לעומת 10 מסעדות בפריז.
סה"כ 323 כוכבי מישלן לטוקיו לעומת 281 בלבד לפריז.

בין הגורמים להפיכתה של יפן בכלל וטוקיו בפרט למוקד עלייה לרגל בקרב חובבי הגורמה, מונים המבקרים את מה שהם מוצאים חסר במטבח המערבי: חומרי גלם ברמה גבוהה ביותר, תשומת לב לפרטים הקטנים, עקביות ושיפור מתמיד. 

יתרון גדול בתרבות האוכל היפנית הוא שניתן לאכול בכל מסעדת פועלים פשוטה, דוכנים בשוק וארוחות ארוזות בקופסא בסופרים ללא חשש מטעם רע או אי טריות במחיר השווה לכל כיס

להיכרות עם התפריט היפני

 

א

מאכל עממי פופולארי המזוהה יותר מכל עם הירושימה ואזור קנסאי.  

סוג של פרפרת מלוחה שמעליה מגוון של תוספות.  

 פירוש השם אוקונומי: "מה שחביב עליך".  

כלומר הלקוח בוחר את התוספות שמטוגנות מולו על פלטה חמה או לעיתים הלקוח מבשל בעצמו .

 
 

ט

המאכל שמסמל יותר מכל את קיוטו.  

מאכל שמקורו במזרח אסיה, עשוי חלב סויה ועובר תהליך של גיבון, 
ממש כמו הגבינות בעולם המערבי.

ירקות ועוד מטוגנים בשמן עמוק לאחר שצופו בתערובת של ביצים, מים וקמח חיטה.

המרכיבים לטמפורה הם סרטנים, ירקות ודגים הטריים לעונה.  

למרות שמאכל זה נראה פשוט לכאורה, הוא יכול להימצא בקערת אורז פשוטה וגם כגורמה במנה עשירה.

י

נתחי בשר עוף, כבדים וירקות המשופדים על מקל במבוק וניצלים על גחלת לוהטת.  

על אף שניתן למצוא שיפודים אלו גם במרכולים, מומלץ להיכנס למסעדה מסורתית של יקי טורי וליהנות מהאווירה החמימה במקומות קטנים אלה.  

ניתן לאכול מאכל זה בכל אתרי יפן.

ס

מרק אטריות כוסמת הנאכל לרוב כארוחת צהרים ביפן כולה.  

הסובה הנחשבת נמצאת בעיירה טקיאמה, שהתברכה במים צלולים מהרי האלפים היפניים המקיפים אותה ואיכות המים חשובה לטעמה של הסובה וגם למשקה הלאומי-סאקה.  

כמו הרבה מאכלים אחרים ביפן, טעמה של הסובה משתנה באזורים השונים.

הסטודנטים בטוקיו שהיו בין הראשונים לאכול בשר, המציאו מאכל של פרוסות בשר דקות, המבושלות במחבת על השולחן יחד עם ירקות, תבלינים, סוכר ורוטב סויה ונאכלות מתוכו לאחר שמטבילים אותן בביצה לא מבושלת.

מאכל זה פופולארי מאוד גם כיום.

מאכל המזוהה יותר מכל מאכל אחר כאוכל יפני בעיני הזרים. 

אורז מבושל בחומץ עם תוספת של פירות ים וירקות.

בעוד הסושי הוא חלק ניכר ממורשת האוכל ביפן, טעמים רבים מהעולם תרמו לאוכל היפני הבריא, והביאו צורות חדשות ומגוונות למטבח הכי אטרקטיבי במזרח. 

 מומלץ להתנסות בסושי בערים השוכנות ליד הים: אוסקה, טוקיו ועוד – 

ק

נחשב לבשר האיכותי ביותר בעולם. עגלים בני פחות משנה שהושקו בבירה וטופחו במסאז'ים לקבלת בשר שמן ורך.  

האטליזים הראשונים ביפן  נפתחו בנמלי יוקוהמה וקובה על ידי הזרים שהתגוררו בערי נמל אלו.

בעבר היפנים לא אכלו בשר עד סוף המאה ה-19, עד שלמדו לאכול וליהנות מבשר כאשר הבקר של קובה זכה למוניטין.

ר

מרק נודלס יפני שהגיע מסין, פרח ביפן והתקבל כחלק מתרבות האוכל היפני.

ישנם לא מעט יפנים שאוכלים רמן מידי יום, ואף יש שאומרים שזהו המאכל הלאומי של יפן.  

טעמיו וסוגיו של הרמן משתנה בין האזורים השונים ביפן. 

צרו איתנו קשר

972-52-3894740+

maropanit@hotmail.com

דיקלה כהן טיולים ליפן

ברוכים הבאים לאתר טיולים ליפן של דיקלה כהן.
דיקלה התגוררה בטוקיו כסטודנטית לשפה היפנית , כארבע שנים והשלימה את לימודיה בתרבות והיסטוריה היפנית לתואר שני באוניברסיטה העברית,ירושלים.
מאז ועד היום, דיקלה מוציאה טיולים מאורגנים, פרטיים ואף נותנת שירותי יעוץ למטייל העצמאי ביפן.
באתר תוכלו למצוא מגוון מסלולים כולל המלצות,
תמונות רשימת אתרי חובה, תרבות, היסטוריה ,אמנות יפנית ומודרנית, אוכל ועוד.